Polévka z červené čočky

Na zahřátí v zimních dnech, kdy venku silně mrazí, je jednoznačně nejlepší poctivá, hustá polévka. Vyzkoušejte si doma připravit polévku z červené čočky, kterou si zamilujete stejně jako my. Je velmi snadná na přípravu a zabere pouze chvilku.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   1 ks cibule
  •   2 stroužky česneku
  •   300 g červené čočky
  •   200 g mrkve
  •   2 lžíce olivového oleje
  •   2 plechovky krájených rajčat
  •   1 lžička tymiánu
  •   Sůl a pepř na dochucení

Návod na přípravu

  • 1 Na olivovém oleji si orestujeme cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou mrkev a restujeme.
  • 2 Přidáme rajčata a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem.
  • 3 Následně přidáme červenou čočku a tymián. Vaříme cca 25 minut, dokud nebude čočka měkká. Poté dochutíme solí a pepřem. Pro pikantnější chuť můžeme přidat trochu chilli.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.