Dýňové cookies s kokosovým cukrem

Dýňové cookies jsou vynikající a hlavně podstatně zdravější alternativou oblíbených sušenek. Místo klasického bílého cukru jsme použili kokosový cukr, který je jedním z nejzdravějších přírodních sladidel. Má výraznou chuť s karamelovým nádechem. Je bohatý na vitaminy, minerály (železo, zinek vápník, draslík) a aminokyseliny. Příznivý je také nízký glykemický index (35).
Dýňové cookies s kokosovým cukrem

Suroviny pro přípravu

Návod na přípravu

  • 1Dýni hokaido omyjte a vydlabejte vnitřek. I se slupkou rozkrájejte na kostičky a pečte v troubě při 200 °C 20-25 minut. Když je dýně měkká, vyjměte ji z trouby. Vychladlou dýni rozmixujte na pyré.
  • 2Smíchejte mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, kokosový cukr a skořici. Do směsi vmíchejte cca 3/4 hrnku dýňového pyré a kokosový olej. Dobře promíchejte.  Kopečky vzniklého těsta nanášejte pomocí lžíce na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3Nezapomínejte na dostatečný odstup mezi jednotlivými hromádkami. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C (cca 15 minut).