Pórková polévka s cizrnou

Kombinace pórku a krémové cizrny dokáže vytvořit opravdu jedinečnou chuť! Vyzkoušejte si doma připravit lahodnou pórkovou polévku s cizrnou podle našeho receptu. Je hotová do pár minut a zvládne ji opravdu každý.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   200 g předem namočené cizrny
  •   1 pórek
  •   3 ks brambor
  •   1 lžička kurkumy
  •   2 stroužky česneku
  •   1 ks cibule
  •   Špetka chilli
  •   Sůl a pepř
  •   Voda nebo zeleninový vývar
  •   Máslo

Návod na přípravu

  • 1 S dostatečným předstihem si namočíme cizrnu (ideálně přes noc). Na másle osmažíme cibuli společně s česnekem.
  • 2 Přidáme cizrnu, na kolečka nakrájený pórek a nakrájené brambory. Chvilku společně orestujeme, přidáme chilli, kurkumu, sůl, pepř a následně zalijeme vodou nebo vývarem.
  • 3 Vaříme cca 15 minut, pokud nebudou brambory měkké. Polévku můžeme následně podávat, nebo rozmixovat do krémové konzistence. Nakonec ještě dochutíme solí podle potřeby.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.