Pórková polévka s cizrnou

Kombinace pórku a krémové cizrny dokáže vytvořit opravdu jedinečnou chuť! Vyzkoušejte si doma připravit lahodnou pórkovou polévku s cizrnou podle našeho receptu. Je hotová do pár minut a zvládne ji opravdu každý.

Suroviny pro přípravu

  •   200 g předem namočené cizrny
  •   1 pórek
  •   3 ks brambor
  •   1 lžička kurkumy
  •   2 stroužky česneku
  •   1 ks cibule
  •   Špetka chilli
  •   Sůl a pepř
  •   Voda nebo zeleninový vývar
  •   Máslo

Návod na přípravu

  • 1 S dostatečným předstihem si namočíme cizrnu (ideálně přes noc). Na másle osmažíme cibuli společně s česnekem.
  • 2 Přidáme cizrnu, na kolečka nakrájený pórek a nakrájené brambory. Chvilku společně orestujeme, přidáme chilli, kurkumu, sůl, pepř a následně zalijeme vodou nebo vývarem.
  • 3 Vaříme cca 15 minut, pokud nebudou brambory měkké. Polévku můžeme následně podávat, nebo rozmixovat do krémové konzistence. Nakonec ještě dochutíme solí podle potřeby.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.