Cizrna Naturalis BIO - 500 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Cizrna Naturalis BIO - 500 g
  • Cizrna Naturalis BIO - 500 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Cizrně se též říká římský hrách. Má jemnou oříškovou chuť a lehce krémovou konzistenci. Můžete ji použít jako přílohu nebo jako základ pomazánek či polévek. Nejvyhledávanější a nejoblíbenější pokrm z cizrny je hummus. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí, příjemná chuť
  • Vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodná do polévek i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - zítra odešleme
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
65 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [26. 11. 2021]
Velký výběr produktů, dobré ceny.
Heureka.cz [20. 11. 2021]
Spolehlivý a rychlý obchod
Heureka.cz [20. 11. 2021]
Dobrý den, jsem velmi spokojen cenou, kvalitou a rychlostí dodání. Určitě nebudu váhat jsi v budoucnu něco opět objednat. S pozdravem Roman Svoboda
Heureka.cz [17. 11. 2021]
addZboží mám jako dárek, takže zatím nemám zpětnou vazbu, ale co se týká doručení, spolehlivý obchod.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis cizrny

Cizrna je známý a mnohými oblíbený druh luštěniny. Obsahuje relativně velké množství rostlinných bílkovin (19 %). I když je její použití všestranné, nejčastěji se používá k přípravě hummusu (tradiční pokrm z Blízkého východu). Cizrnu můžete použít i jako přílohu (podobně jako fazole, čočku či hrách ). Výborná je též v salátech, karbanátcích, speciálních kaších i polévkách. Cizrna je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na ní mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou luštěninu před konzumací doporučujeme přes noc namočit do vody s jablečným či vinným octem. Pro ještě lepší vlastnosti (snížení nadýmavého efektu a minimalizace zátěže pro organismus) se doporučuje do vody též nasypat sušené koření (bylinky jako je saturejka nebo bazalka).

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Římský hrách se získává z rostliny s názvem "cizrna beraní". Domestikována byla před více než 7 000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje v Indii, kde je též její největší spotřeba. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném. Celý proces od zasetí zrníčka cizrny, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Cizrnu balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Cizrnu můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu jako je čočka či fazole. Jedním z nejoblíbenějších cizrnových pokrmů jsou vegetariánské karbanátky nazývané falafel. Vyzkoušet také můžete cizrnouvou kaši či polévku. Cizrnu též můžete využít "jen" jako přílohu, na zahuštění (rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku) či vyzkoušejte cizrnovou moussaku (postup je stejný jako u klasické rýžové moussaky).

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Itálie
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 65 %.
Cena 1 porce je pouze 8,22 Kč
Hmotnost 500 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 403 kJ / 336 kcal
Tuky 5,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 3,1 g
Vláknina 15 g
Bílkoviny 19 g
Sůl 0,06 g
Mohlo by Vás zajímat