Spirulina

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
Spirulina je jednou z nejhodnotnějších potravin světa. Obsahuje extrémní množství proteinů (85 %) či dalších látek příznivě působících na lidské zdraví.

Schválené zdravotní účinky spiruliny

Spirulina je vynikající zásobárnou snadno vstřebatelných nutričních živin. Je rekordmanem v obsahu proteinů – tvoří přes 80 % její buněčné stavby, je velmi účinným antioxidantem[1] či posiluje imunitní systém[2]. Zvyšuje vitalitu[3], upravuje hladinu cukru v krvi[4], podporuje hubnutí i snahu o růst svalové hmoty[5].

Popis

Spirulina je sinice (cosi jako řasa), která pod mikroskopem připomíná nastříhanou telefonní šňůru. Vyskytuje se v teplých alkalických jezerech tropických a subtropických oblastí Asie, Afriky a jižní Ameriky. Existuje více druhů spirulin. Nejznámější z nich je Spirulina platensis s největším obsahem nutričně hodnotných živin. Nejčistší spirulina se podle nezávislých testů pěstuje na Taiwanu. Díky svému zbarvení se oficiálně řadí mezi tzv. zelené potraviny.

Pěstováno v panenské přírodě
Ideální podmínky pro pěstování panují na Taiwanu.
Prokazatelný původ spiruliny
Známe své dodavatele, pěstební podmínky i postup zpracování.
Osvědčený způsob zpracování
Zachovává maximum nutriční hodnoty spiruliny.
Správné načasování sklizně
Spirulina se sklízí v okamžiku, kdy obsahuje nejvíc cenných látek.

Pěstování, sklizeň a zpracování

Naše spirulina pochází z Taiwanu, kde pro ni panují skvělé podmínky: čistá voda, čistý vzduch a optimální doba slunečního svitu. Pečlivě vybrané sinice vypěstované v laboratoři se přesadí do kultivačních vodních nádrží. Po 5–10 týdnech, když nabudou největšího množství živin, začne sklizeň. Hmota se mechanicky vyčistí a při nízké teplotě velmi rychle usuší. Tato metoda je ke spirulině velmi šetrná a zaručuje zachování maxima cenných živin. Usušený prášek se ponechá, jak je, nebo se lisuje do tablet. To je i případ naší Spiruliny Naturalis.

Pěstitel Spiruliny Naturalis

Naším dodavatelem je renomovaná společnost, největší a nejvyspělejší světový pěstitel spiruliny. Společnost založil už v roce 1964 Huang Chi-Jui, bývalý starosta Taipei City, ve spolupráci s významnými lékaři. Více než 50letá tradice se pojí s trvalým úsilím o zdokonalování výrobních postupů. Výrobce je držitelem řady certifikátů dokládajících špičkovou kvalitu zboží.
Mapa Taiwanu

Certifikáty a ocenění

Balení

Tablety vylisované ze sušené spiruliny dovážíme do České republiky a ve specializované balírně balíme do opětovně uzavíratelných sáčků a plechových dóz. Spolupracující firma má dlouholetou zkušenost a mnoho certifikátů garantujících zachování bio kvality balených potravin. Distribuční proces splňuje všechny požadavky na zachování vysokých nutričních hodnot a hygienickou nezávadnost produktu.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1692 kJ / 404 kcal
Tuky 11,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5 g
Sacharidy 6,4 g
z toho cukry 1,45 g
Bílkoviny 80 g
Sůl 0,01 g

Jedinečné vlastnosti Spiruliny Naturalis

Čistý produkt
Splňuje nejvyšší nároky na kvalitu pěstování, sklizně, zpracování i balení.
Komplexní podpora
Spirulina je jednou z nejzdravějších potravin, jaké kdy lidstvo mělo k dispozici.
Vysoký obsah účinků
Obrovské množství bílkovin a dalších cenných látek.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Zdroje
  • [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2600
  • [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2609
  • [3] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3470
  • [4] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3877
  • [5] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2591

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Capcha
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace