Spirulina

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
Spirulina je jednou z nejhodnotnějších potravin světa. Obsahuje extrémní množství proteinů, vitaminů a dalších látek příznivě působících na lidské zdraví.

Schválené zdravotní účinky spiruliny

Spirulina je vynikající zásobárnou snadno vstřebatelných živin a vitaminů. Je rekordmanem v obsahu proteinů – tvoří přes 50 % její buněčné stavby. Obsahuje chlorofyl, enzymy, stopové prvky, karoteny a vitaminy A, B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E a K. Je velmi účinným antioxidantem, zvyšuje vitalitu a hojně je používána pro detox. Upravuje činnost střev a hladinu cukru v krvi, posiluje imunitní systém. Podporuje hubnutí i snahu o růst svalové hmoty.

Popis

Spirulina je sinice (cosi jako řasa), která pod mikroskopem připomíná nastříhanou telefonní šňůru. Vyskytuje se v teplých alkalických jezerech tropických a subtropických oblastí Asie, Afriky a jižní Ameriky. Existuje více druhů spirulin. Nejznámější z nich je Spirulina platensis s největším obsahem nutričně hodnotných živin. Nejčistší spirulina se podle nezávislých testů pěstuje na Taiwanu.

Pěstováno v panenské přírodě
Ideální podmínky pro pěstování panují na Taiwanu.
Prokazatelný původ spiruliny
Známe své dodavatele, pěstební podmínky i postup zpracování.
Osvědčený způsob zpracování
Zachovává maximum nutriční hodnoty spiruliny.
Správné načasování sklizně
Spirulina se sklízí v okamžiku, kdy obsahuje nejvíc cenných látek.

Pěstování, sklizeň a zpracování

Naše spirulina pochází z Taiwanu, kde pro ni panují skvělé podmínky: čistá voda, čistý vzduch a optimální doba slunečního svitu. Pečlivě vybrané sinice vypěstované v laboratoři se přesadí do kultivačních vodních nádrží. Po 5–10 týdnech, když nabudou největšího množství živin, začne sklizeň. Hmota se mechanicky vyčistí a při nízké teplotě velmi rychle usuší. Tato metoda je ke spirulině velmi šetrná a zaručuje zachování maxima cenných živin. Usušený prášek se ponechá, jak je, nebo se lisuje do tablet. To je i případ naší Spiruliny Naturalis.

Pěstitel Spiruliny Naturalis

Naším dodavatelem je renomovaná společnost, největší a nejvyspělejší světový pěstitel spiruliny. Společnost založil už v roce 1964 Huang Chi-Jui, bývalý starosta Taipei City, ve spolupráci s významnými lékaři. Více než 50letá tradice se pojí s trvalým úsilím o zdokonalování výrobních postupů. Výrobce je držitelem řady certifikátů dokládajících špičkovou kvalitu zboží.
Mapa Taiwanu

Certifikáty a ocenění

Balení

Tablety vylisované ze sušené spiruliny dovážíme do České republiky a ve specializované balírně balíme do opětovně uzavíratelných sáčků a plechových dóz. Spolupracující firma má dlouholetou zkušenost a mnoho certifikátů garantujících zachování bio kvality balených potravin. Distribuční proces splňuje všechny požadavky na zachování vysokých nutričních hodnot a hygienickou nezávadnost produktu.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1692 kJ / 404 kcal
Tuky 11,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5 g
Sacharidy 6,4 g
z toho cukry 1,45 g
Bílkoviny 80 g
Sůl 0,01 g

Jedinečné vlastnosti Spiruliny Naturalis

Čistý produkt
Splňuje nejvyšší nároky na kvalitu pěstování, sklizně, zpracování i balení.
Komplexní podpora na organismus
Spirulina je jednou z nejzdravějších potravin, jaké kdy lidstvo mělo k dispozici.
Vysoký obsah živin
Obrovské množství bílkovin, vitaminů, enzymů a dalších cenných látek.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace