Chlorella

Chlorella je sladkovodní řasa s vysokým množstvím bílkovin, železa a dalších cenných látek. Pro své detoxikační účinky je hojně vyhledávána lidmi s poruchou imunitního systému.
Cenné látky:
Účinek:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:

Schválené zdravotní účinky chlorelly

Chlorella díky svým detoxikačním[1] vlastnostem na sebe váže škodlivé látky a pomáhá je vylučovat z organismu. Antioxidanty[2] chrání tělo před výskytem "zlých" volných radikálů. Podporuje činnost imunitního systému[3] či má pozitivní vliv na střeva[4]. Chlorella napomáhá regeneraci jater[5] a zvyšuje energii[6] či vitalitu[7]. Tělu též dodává kvalitní přírodní rostlinné bílkoviny.

Popis

Jeden z nejznámějších představitelů zelených potravin je chlorella. Jde o jednobuněčnou zelenou řasu, vyvinutou před 1,5 miliardou let a patří k nejstarším formám života na Zemi. Řecký název odkazuje k barvě (chloros) a malé velikosti (ella). Chlorella má více druhů, k nutričně nejhodnotnějším a komerčně nejužívanějším patří Chlorella pyrenoidosa a Chlorella vulgaris. Má velmi odolnou buněčnou stěnu, se níž si naše trávicí enzymy nedokážou poradit, proto je nutné ji při zpracování rozrušit. Nezávislé testy ukázaly, že nejčistší chlorella se pěstuje na Taiwanu.

Pěstováno v panenské přírodě
Naše chlorella se pěstuje na Taiwanu, daleko od civilizace a jejích zdrojů znečištění.
Prokazatelný původ chlorelly
Známe dodavatele, pěstební podmínky i přesný postup zpracování.
Osvědčený způsob zpracování
Dezintegrace membrány buněk umožňuje maximální využití účinných látek organismem.
Správné načasování sklizně
Chlorella se sklízí ve stádiu s největším obsahem cenných živin.

Pěstování, sklizeň a zpracování

Pěstování skutečně kvalitní chlorelly klade vysoké nároky na čistotu vody a ovzduší. Vyžaduje stabilní počet slunných dní. Nejlepší podmínky nabízí Taiwan. Vývoj řasy ve speciálních nádržích trvá zhruba týden. Poté se úroda sklidí a v separátorech oddělí od nežádoucích nečistot. Na rozdíl od běžné praxe nepoužívá náš dodavatel chemické, ale mechanické čištění pomocí odstředivek s jemnými filtry. Zásadní podmínkou aktivace účinku chlorelly na lidské zdraví je narušení (dezintegrace) odolných buněčných stěn. Používá se metoda tzv. sprejového sušení (STEAM). Jak to funguje? Vlhká hmota se vloží do speciálního výparníku, v němž se za vysokého tlaku voda v mžiku odpaří. Při tom dojde k mikroskopickému narušení buněčných stěn, aniž by byl poškozen vlastní obsah buněk. Tato cesta vede k vysoké, až 80% využitelnosti nutriční hodnoty chlorelly lidským organismem.

Pěstitel Chlorelly Naturalis

Náš pěstitel začal pěstovat chlorellu na Taiwanu jako první už v roce 1964. Společnost založil Huang Chi-Jui, bývalý starosta Taipei City, spolu s významnými lékaři a podnikateli. Ve městě Tao Yuan County postavili první pěstírnu o ploše 25 000 m2 s roční výrobní kapacitou 150 tun. Dnes je největším a nejvyspělejším pěstitelem chlorelly na světě.
Mapa Taiwanu

Certifikáty a ocenění

Balení

Tablety lisované z vysušené chlorelly dovážíme a balíme do uzavíratelných sáčků, resp. speciálních plechových dóz. Spolupracující firma má mnohaletou zkušenost a řadu certifikací pro balení potravin a potravinových doplňků v bio kvalitě. Balicí i distribuční proces splňuje nejvyšší požadavky na ochranu nutričních hodnot a hygienickou nezávadnost výrobku.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota1692 kJ / 404 kcal
Tuky11,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny5 g
Sacharidy6,4 g
z toho cukry1,45 g
Bílkoviny57,5 g
Sůl0,01 g

Jedinečné vlastnosti Chlorelly Naturalis

Čistý produkt
Největší důraz na kvalitu, ověřený pěstitel, řada certifikací.
Ochrana organismu
Detoxikační či antioxidační účinky na lidské tělo.
Vysoký obsah živin
Mimořádný obsah kvalitních rostlinných bílkovin (60 %).

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Zdroje
  • [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2620
  • [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2530
  • [3] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2237
  • [4] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4046
  • [5] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3148
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.