Jáhlový nákyp s agáve sirupem

Jáhly patří mezi velmi výživnou potravinu. Většinou se připravují jako příloha. Vyzkoušejte sladkou variantu podle našeho receptu. Jáhlový nákyp s agáve si zamilujete raz dva.

Suroviny pro přípravu

  •   150 g jáhel
  •   3 lžíce agáve sirupu
  •   200 g ovocného kompotu
  •   2 lžičky prášku do pečiva
  •   50 g rozinek
  •   2 vejce
  •   100 ml mléka
  •   2 lžíce másla

Návod na přípravu

  • 1 Jáhly uvaříme ve vodě a mléce do téměř kašovité struktury. Po uvaření je necháme vychladnout.
  • 2 Rozdělíme si žloutky od bílků. Žloutky smícháme s agáve a rozinkami a přidáme do naší jáhlové směsi. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do směsi.
  • 3 Polovinu směsi dáme do pekáče, přidáme ovoce z kompotu a následně vložíme druhou polovinu směsi. Navrch přidáme pár plátků másla. Pečeme při teplotě 180 °C do zlatova.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.