Veganské lilkové lasagne

Patříte mezi milovníky italské kuchyně, ale nemůžete si kvůli intoleranci dopřát klasické lasagne? Vyzkoušejte lasagne s lilkem podle našeho receptu.

Suroviny pro přípravu

  •   3 ks lilku
  •   4 čerstvá rajčata
  •   4 stroužky česneku
  •   100 g uzeného tofu
  •   150 g veganského sýru
  •   Tymián
  •   Chilli
  •   Bazalka
  •   Sůl a pepř
  •   Olivový olej
  •   2 lžíce chia semínek

Návod na přípravu

  • 1 Lilky nakrájejte na centimetrové plátky, potřete olivovým olejem a opečte na pánvi.
  • 2 Mezitím si nakrájejte rajčata a tofu na plátky. Osolte a opepřete. Přidejte česnek, bylinky, chilli, chia semínka a promíchejte.
  • 3 Zapékací misku vymažte olejem a vrstvěte ingredience na sebe. Lilek, rajčata, tofu a sýr. Na závěr pokapejte olivovým olejem, posypejte sýrem a dejte do trouby. Pečte zhruba 30 minut při teplotě 200 °C.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.