Veganská velikonoční nádivka

Máte rádi velikonoční nádivku z čerstvých kopřiv, ale nevíte jak ji připravit zdravěji? Vyzkoušejte veganskou verzi bez lepku, výsledek stojí za to!
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   200 g jáhel
  •   2 hrsti spařených kopřiv
  •   100 g žluté čočky
  •   2 lžíce konopných semínek
  •   2 stroužky česneku
  •   2 lžíce majoránky
  •   2 jarní cibulky
  •   1 červená paprika
  •   1 lžíce kurkumy
  •   4 lžíce olivového oleje
  •   1 lžíce chia semínek
  •   pohankovou mouku na vysypání formy
  •   sůl a pepř

Návod na přípravu

  • 1 Žlutou čočku rozvaříme do husté kaše, přidáme k ní uvařené jáhly a promícháme. Přidáme česnek a další koření. Dále přidáme olivový olej, chia semínka a konopná semínka. Opět promícháme.
  • 2 Do směsi přidáme nakrájenou zeleninu dle chuti a kopřivy. Směs přendáme do vymazané a pohankovou moukou vysypané formy.
  • 3 Pečeme v troubě cca 45 minut při teplotě 200 °C. Nádivku nechte vychladnout, neboť teplá je velmi křehká a mohla by se rozpadnout.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.