Ořechový mazanec s kokosovým cukrem

Co se Vám vybaví když se řekne slovo Velikonoce? Kromě pomlázky a barvených vajíček je to zcela jistě mazanec. Tradiční velikonoční snídaně může mít ale i zdravější podobu. Vyzkoušejte recept na ořechový mazanec podle našeho receptu.
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  •   250 g pohankové mouky
  •   50 g kokosové mouky
  •   50 g mandlové mouky
  •   hrst pekanových ořechů
  •   200 g tvarohu
  •   3 vejce
  •   40 g droždí
  •   4 lžíce kokosového cukru
  •   2 lžíce lucumy
  •   250 ml rostlinného mléka
  •   citrónová kůra
  •   muškátový oříšek
  •   špetka soli

Návod na přípravu

  • 1 Z droždí, kokosového cukru, pohankové mouky a vlažného mléka si připravíme kvásek a necháme vykynout.
  • 2 V míse si smícháme zmíněné mouky, sůl a opět přidáme kokosový cukr a lucumu. Do kvásku přidáme vejce, tvaroh, nasekané pekanové ořechy a vypracujeme vláčné těsto. Do hotového těsta přidáme muškátový oříšek a citrónovou kůru.
  • 3 Necháme opět vykynout zhruba 90 minut. Poté vytvarujeme z těsta mazanec, který potřeme vodou s kapkou oleje a ozdobíme plátky mandlí. Pečeme v troubě cca 50 minut při teplotě 160 °C.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.