Velikonoční banánový beránek

Velikonoce se opět nezadržitelně blíží a my pro Vás máme několik tradičních receptů, které jsme předělali do zdravější, přesto velmi chutné alternativy. Vyzkoušejte banánového beránka podle našeho receptu, kterého si zamilují nejen děti.

Suroviny pro přípravu

  •   150 g pohankové mouky
  •   100 g banánové mouky
  •   5 lžic kokosového cukru
  •   2 banány
  •   4 vejce
  •   150 g másla
  •   1 prášek do pečiva
  •   85% čokoláda

Návod na přípravu

  • 1 Změklé máslo smícháme s kokosovým cukrem. Do směsi následně přidáme žloutky, rozšlehané banány, máslo, pohankovou a banánovou mouku a prášek do pečiva. Vše pořádně promícháme.
  • 2 Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který následně přidáme do již hotové směsi.
  • 3 Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme pohankovou moukou. Do formy vlijeme těsto a pečeme zhruba 50 minut při teplotě 180 °C. Po vychladnutí můžeme beránka přelít čokoládovou polevou.

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Capcha
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace