Velikonoční banánový beránek

Velikonoce se opět nezadržitelně blíží a my pro Vás máme několik tradičních receptů, které jsme předělali do zdravější, přesto velmi chutné alternativy. Vyzkoušejte banánového beránka podle našeho receptu, kterého si zamilují nejen děti.

Suroviny pro přípravu

Návod na přípravu

  • 1 Změklé máslo smícháme s kokosovým cukrem. Do směsi následně přidáme žloutky, rozšlehané banány, máslo, pohankovou a banánovou mouku a prášek do pečiva. Vše pořádně promícháme.
  • 2 Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který následně přidáme do již hotové směsi.
  • 3 Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme pohankovou moukou. Do formy vlijeme těsto a pečeme zhruba 50 minut při teplotě 180 °C. Po vychladnutí můžeme beránka přelít čokoládovou polevou.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie