Jablečný dezert s goji

Kombinace jablka a skořice se hodí nejen v období Vánoc, ale udělá radost našim chuťovým buňkám po celý rok. Obzvlášť, když se k této kombinaci připojí i goji berries. Vyzkoušejte náš recept na jablečný dezert!

Suroviny pro přípravu

  •   100 g ovesných bezlepkových vloček
  •   50 g pohankových vloček
  •   3 lžíce goji berries
  •   100 g bílého jogurtu
  •   2 lžíce kokosového oleje
  •   2 lžíce skořice
  •   3 velká jablka
  •   2 vejce
  •   3 lžíce agáve sirupu
  •   400 ml vody
  •   1 kypřící prášek
  •   špetka soli

Návod na přípravu

  • 1 Na kostičky si nakrájíme jablka, které následně smícháme se skořicí. Vločky zalijeme horkou vodou a necháme odpočinout. Mezitím si vyšleháme tuhý sníh z vaječných bílků.
  • 2 K vločkám přidáme prášek do pečiva s jogurtem a pořádně promícháme. Do směsi přidáme sníh, agávový sirup a goji berries.
  • 3 Směs nalijeme do formy, kterou jsme si předtím vymazali kokosovým olejem. Na směs přidáme jablka se skořicí. Pečeme v troubě zhruba 50 minut při teplotě 180 °C.

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace