- Ve vašem košíku nejsou žádné další položky
- Doručení Zdarma
- Celkem 0 Kč
Domácí sójové mléko
Máte intoleranci na laktózu, jste vegan nebo raději upřednostňujete rostlinná mléka a živočišným se spíše vyhýbáte? Vyrobte si své vlastní sójové mléko z pohodlí domova. Výroba domácího sójového mléka je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý.

Suroviny pro přípravu
- 80 g sójových bobů
- 1 l vody
- agáve sirup
- špetka soli
Návod na přípravu
- 1 Sójové boby namočte minimálně na 12 hodin do studené vody, aby nabobtnaly. Vodu slijte, boby propláchněte a pokud chcete, aby chuť sójového mléka byla jemnější, můžete z bobů stáhnout slupku.
- 2 Boby rozmixujte s litrem vody do hladké směsi. Vzniklou směs přeceďte přes plátýnko. Zbylá směs se nevyhazuje, ale můžete ji použít na pečení. Mléko přelijte do hrnce a přiveďte k varu. Stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni zhruba 20 minut. Nechte vychladit a případný škraloup odstraňte.
- 3 Můžete přidat agávový sirup na přislazení a špetku soli. Mléko vydrží maximálně jeden týden v ledničce.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- > Zelené potraviny
- > Superpotraviny
- > Přírodní proteiny
- > Čínská medicina
- > Zdravé pochutiny
- > Bio čokolády
- > Bio čaje
- Složení kosmetiky click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt