Tvarohový koláč s lucumou

Suroviny: lucuma
Tvarohový koláč podle našeho receptu je zcela bez mouky, tudíž přirozeně bezlepkový a vhodný pro celiaky. Navíc je bez cukru, slazený pouze přírodní superpotravinou lucumou, která dodá Vašemu dezertu mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek.
Tvarohový koláč s lucumou

Suroviny pro přípravu

  • 250 g tvarohu
  • 275 g hrudkovitého tvarohu
  • 4 lžíce jogurtu
  • 3 lžíce lucumy
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lžíce kakaa
  • vanilkové aroma nebo sladidlo

Návod na přípravu

  • 1Tvarohy, jogurt a puding vyšleháme, pak postupně přidáme vejce, aroma a sladidlo. Hmotu rozdělíme na dvě části, do menší přidáme kakao. Formu vyložíme pečícím papírem. Začneme vrstvit těsta.
  • 2Vrstvíme střídavě do středu formy, začínáme bílým a pokračujeme tmavým a střídáme dokud nespotřebujeme všechno těsto.
  • 3Pečeme při teplotě 170°C 20 minut a potom 30 minut při 150°C.