Omáčka z červené řepy s těstovinami

Jakmile se řekne červená řepa, vybaví se nám nejspíše nakrájená na kostičky ve sklenici. Červená řepa toho však nabízí daleko více. Vyzkoušejte například svěží omáčku k těstovinám, kterou si zamilujete.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   500 g těstovin
  •   250 g uvařené červené řepy
  •   300 g sýru feta
  •   Hrst vlašských ořechů
  •   1 PL olivového oleje
  •   Sůl a pepř
  •   Špetka chilli
  •   3 stroužky česneku

Návod na přípravu

  • 1 Na kostičky uvařenou řepu dáme do mixéru společně s feta sýrem, česnekem a lžící olivového oleje. Poté mixujeme do hladké omáčky několik minut.
  • 2 Přidáme nadrcené vlašské ořechy a dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli.
  • 3 V osolené vodě uvaříme těstoviny a poté smícháme s hotovou omáčkou.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.