Čočkový salát s pečenou zeleninou

Čočkový salát s pečenou zeleninou je skvělá volba k obědu nebo k večeři. Díky rostlinným bílkovinám nás rychle zasytí a dodá potřebné živiny. Je velmi snadný na přípravu a lze si ho připravit i na několik dní dopředu.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   300 g čočky
  •   2 ks červené paprikyy
  •   2 ks cukety
  •   3 ks mrkve
  •   Hrst sušených rajčat
  •   150 g bílého jogurtu
  •   Olivový olej
  •   Čerstvý kopr
  •   2 stroužky česneku
  •   Šťáva z citronu
  •   Kozí sýr
  •   Sůl a pepř

Návod na přípravu

  • 1 Papriku, cuketu a mrkev si nakrájíme na plátky, zakapeme olivovým olejem a dáme do trouby péct při teplotě 200 °C zhruba na 20 minut.
  • 2 Mezitím si uvaříme čočku podle návodu. V misce si připravíme také zálivku na salát. Smícháme jogurt, kopr, utřený česnek a dochutíme šťávou z citronu a špetkou soli.
  • 3 Čočku scedíme a dáme do misky. Smícháme se zálivkou, přidáme pečenou zeleninu, sušená rajčata a na závěr kozí sýr. Podle chuti osolíme a opepříme.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.