Čočka zelená Naturalis BIO - 500 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Čočka zelená Naturalis BIO - 500 g
Jsme tu pro Vás Se vším Vám poradíme
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Položit otázku k produktu
Čočka zelená Naturalis BIO - 500 g

Ing. Martin Sedláček
Poradíme Vám s výběrem i s užíváním
Čočka zelená Naturalis je pěstována v BIO kvalitě. Její příprava je velice rychlá a při vaření dobře drží tvar. Má široké využití jak ve studené, tak i v teplé kuchyni. Velice oblíbená je v polévkách, salátech, jako příloha či na přípravu kaše. Oproti tmavozelené čočce má tato větší tvar. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a zároveň chutná
  • Vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodná do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Poslední kus skladem
Možnosti dopravy
Možnosti dopravy + očekávaný termín doručení *
Česká pošta úterý 24. 5. 2022
DPD kurýr úterý 24. 5. 2022
Osobní odběr na Praze 9 úterý 24. 5. 2022
Zásilkovna úterý 24. 5. 2022
 
Doprava zdarma
při nákupu nad 1500 Kč
Objednejte ještě za 1 Kč a získáte dopravu zdarma
* Termíny platí v 99 % případů. Bohužel občas nastane situace, kdy kurýr nemůže zboží doručit. Odpusťte jim to prosím.
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
59 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [12. 5. 2022]
addNemám co vytknout
Heureka.cz [12. 5. 2022]
Vše rychle a v pořádku
Heureka.cz [8. 5. 2022]
Všechny potraviny jsou super. Skořici objednávám už po několikáté. Ostatní postupně zkouším a zatim jsem byla se vším nadmíru spokojená. Děkuji
Heureka.cz [7. 5. 2022]
adddobrá komunikace
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis čočky zelené

Čočka je oblíbenou a zároveň nutričně bohatou luštěninou. Obsahuje velké množství rostlinných bílkovin a její použití je velice univerzální. Můžete ji použít jako přílohu (podobně jako rýži či brambory) či ji můžete např. též nechat naklíčit a přidat do salátů. Čočka je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na ní mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou luštěninu před konzumací doporučujeme přes noc namočit do vody s jablečným či vinným octem. Pro ještě lepší vlastnosti (snížení nadýmavého efektu a minimalizace zátěže pro organismus) se doporučuje do vody též nasypat sušené koření (bylinky).

Pěstování, zpracování a balení výrobku

všechy druhy čoček pocházejí původem z Asie (některé z Turecka, některé ze Sýrie, jiné ještě z většího východu). Z Asie se následně rozšířila do Evropy a pak do celého světa. Čočka je velmi oblíbená prevážně v Indii, kde na talíři nahrazuje maso, neboť velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích. Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Člověk poprvé začal pravidelně konzumovat čočku již před více než 7 000 lety. Celý proces od zasetí zrníčka čočky, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Čočku balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Zelená čočka je nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy tzv. "al dente". Velká zelená čočka je (jak napovídá název) spíše většího tvaru a moc se nerozvařuje (oproti červené čočce). Doporučujeme vařit na skus. Čočku můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu. Výborně se hodí do salátů (vyzkoušejte např. Waldorfský salát s brokolicí a čočkou), polévek či speciálních rizot (např. můžete skombinovat čočku s rýži či s bulgurem. Vyzkoušet též můžete čočkové placičky (vychladlá čočka se skombinuje s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zapráší se rýžovou moukou - následně se vše upeče / usmaží na pánvi). A v neposlední řadě můžete nutričně obohatit své pečivo - stačí jen přidat hrst čočky a máte bílkovinou bohatý chléb. Čočka na kyselo nebo čočková polévka je klasika české kuchyně. S čočkou si můžete však pořádně vyhrát a zaexperimentovat.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Kazachstán
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %.
Cena 1 porce je pouze 13,72 Kč
Hmotnost 500 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 475 kJ / 351 kcal
Tuky 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 52,6 g
z toho cukry 2,4 g
Bílkoviny 25,8 g
Sůl 0 g
Mohlo by Vás zajímat