Stearan vápenatý

Účinek:
Stearan vápenatý funguje v kosmetickém průmyslu jako stabilizátor emulzí. Často se přidává do deodorantů, šamponů nebo kondicionérů. Funguje také jako zvlhčovadlo a podporuje hydrataci.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zvlhčovač
Složka též známá jako:
stearan vápenatý, stearát vápenatý, Calcium stearate, Calcium Distearate

Popis složky

Stearan vápenatý se využívá při výrobě kosmetiky, zejména do pečující, či dekorativní (tvářenky, rtěnky, řasenky, očí linky atd.). Dále se přidává do deodorantů, ale i vlasových šamponů, kondicionérů či masek. Má protispékavé účinky a působí jako stabilizátor emulzí (zabraňuje oddělování vody a oleje). Funguje také jako zahušťovadlo, např. v krémech. Zároveň funguje jako barvivo, jelikož produktům dodává bílou barvu. Stearan vápenatý má však také zvlhčující účinky, takže jakožto přísada do kosmetiky podporuje hydrataci pokožky.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Masky na vlasy
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie