Stearamidopropyl dimethylamine

Stearamidopropyl dimethylamine funguje v kosmetickém průmyslu především jako emulgátor a změkčovač. Najdeme ho nejčastěji v šamponech, kondicionérech a dalších produktech vlasové kosmetiky a péče.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrálně chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Stearamidopropyl Dimethylamine

Popis složky

Stearamidopropyl Dimethylamine je látka, která patří do skupiny přírodních derivátů odvozená od rostlinného (řepkového) oleje. Vyskytuje se ve formě bílé krystalické látky a je rozpustná ve vodě. V kosmetických produktech se používá především jako šetrnější náhrada za syntetické silikony. Působí jako aktivní látka a mycí tenzid. Umí mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je olej a voda. Zlepšuje mycí schopnosti produktu. Nejčastěji ji najdeme ve výrobcích vlasové péče, jako jsou šampony a kondicionéry. Obaluje vlasové vlákno a snižuje elektrizaci, podporuje pružnost vlasů a pečuje o vlasovou pokožku.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Vlasová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie