Steareth-2

Steareth-2 je povrchově aktivní látka, která se vyrábí z stearylalkoholu a ethylenoxidu. Jde o látku, která není povolena v přírodní ani BIO certifikované kosmetice. Může způsobit alergické reakce.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
PEG-2 Stearyl Ether

Popis složky

Steareth-2 je syntetická dráždivá látka, přesněji řečeno ethoxylová sloučenina složená z polyethylenglykolového polymeru a stearylalkoholu. Vyskytuje se ve formě světlé voskovité látky, rozpustné v alkoholu, ve vodě nikoliv. V kosmetickém průmyslu funguje jako emulgátor, tenzid a povrchově aktivní látka, kromě toho snižuje povrchové napětí a zlepšuje vzájemné vazby ingrediencí v produktu.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Šampony
  • Deodoranty
  • Řasenky
  • Opalovací produkty
  • Sprchové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie