Sorbitan Olivate

Účinek:
Sorbitan Olivate aneb emulgátor bez PEG na bázi mastných kyselin olivového oleje, který je esterifikován sorbitolem a cukrem. Napomáhá roztíratelnosti a poddajnosti ostatních obsažených látek a je velmi šetrný k pokožce.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Sorbitan Olivate

Popis složky

Sorbitan Olivate je ester mastných kyselin olivového oleje a sorbitolu, jedná se tedy o přírodní látku vyskytující se ve formě pevného vosku. Produkty stabilizuje jako pomocný emulgátor a dodává jim lepší roztíratelnost na pokožce, kterou zanechává hebkou na dotek, zároveň hydratovanou a zvláčněnou. Pomáhá pleti udržet vlhkost a podporuje obnovu její tkáně (vhodný na drobnější jizvy). Ve vlasové kosmetice dodává vlasovému vláknu lesk a hydrataci. Jde o naprosto bezpečnou látku, která nemá negativní vliv na lidské zdraví.

Komerční využití

  • CC krémy
  • Pleťové krémy
  • Opalovací produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie