Sorbitan palmitate

Účinek:
Sorbitan Palmitate je monoester kyseliny palmitové a anhydridu hexitolu odvozený od sorbitolu. Funguje v kosmetickém průmyslu zejména jako emulgátor a povrchově aktivní látka.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
1,4-Anhydro-D-glucitol, 6-hexadecanoate; Monopalmitate sorbitan; Sorbitan esters, monohexadecanoate; Sorbitan monopalmitate

Popis složky

Sorbitan Palmitate se vyskytuje v podobě ve vodě rozpustných vloček bílé až jemně žluté barvy. V přírodní kosmetice se k výrobě Sorbitanu Palmitate používají rostlinné zdroje. V kosmetice funguje jako emulgační činidlo, zlepšuje vzájemné vazby navzájem si odporujících látek a napomáhá tvořit homogenní směsi. Působí také jako povrchově aktivní látka a krásně čistí pokožku. Můžeme ho najít v produktech tělové, pleťové a vlasové péče, ale také v make-upech a dalších produktech dekorativní kosmetiky, kde zlepšuje roztíratelnost produktu.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Pleťové krémy
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie