Sorbic acid

Účinek:
Sorbic acid je kyselina přirozeně se vyskytující v bobulích stromu Jeřábu ptačího, nicméně v kosmetice se používá v syntetické podobě. Používá se jako vonná a parfemační složka.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrálně chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
Kyselina sorbová, E200

Popis složky

Sorbic acid je přirozeně se vyskytující látka v bobulovitých plodech stromu Jeřábu ptačího. Používá se v kosmetickém i potravinářském průmyslu (E200), nejčastěji se však můžete setkat s její syntetickou variantou, která má stejné vlastnosti a je pro člověka neškodná a zároveň je povolena v přírodní kosmetice. Kyselina Sorbová funguje jako konzervant, účinně zabraňuje růstu kvasinek a plísní. Prodlužuje dobu trvanlivosti produktu.

Komerční využití

  • Opalovací krémy
  • Pleťové krémy
  • Čisticí pleťové produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie