- Úvodní strana close
- Akce
- Kosmetika
-
Péče o tělo -
Přípravky do koupele -
Tělová mléka, másla a oleje -
Tělová mýdla, krémy a masti -
Antiperspiranty a deodoranty -
Intimní hygiena -
Opalování -
Houbičky a příslušenství -
Strie a celulitida -
Holení -
Repelenty -
Masážní přístroje a přípravky -
Výživa a hydratace pokožky -
Tělové balzámy a spreje -
Tělový peeling -
Speciální péče o tělo
-
-
Péče o vlasy -
Péče o pleť -
Aromaterapie -
Péče o ruce -
Dětská kosmetika -
Péče o rty -
Dekorativní kosmetika -
Ústní hygiena -
Pánská kosmetika -
Péče o oči -
Péče o nohy -
Péče o uši
-
- Doplňky stravy
- Potraviny
- Bylinné tinktury
- Nápoje
- Mateřství
- Domácnost
- Ekodrogerie
- Podle účelu
- Záruka kvality
- Magazín
Sodium Usnate
Sodium usnate je sůl kyseliny usnové. Přidává se do deodorantů, kde zabraňuje zápachu potu při nadměrném pocení. Funguje jako stabilizátor a konzervant, prodlužuje dobu trvanlivosti produktů.
Datum publikace 03.07.2022
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
Sodium usnate
Popis složky
Sodium usnate je sůl kyseliny usnové. Jedná se o pevnou látku žluté barvy, která je rozpustná v alkoholu, nerozpustná ve vodě a jeho bod tání je 204 °C. Získává se hlavně z lišejníků, ale byla úspěšně získána i kombuchy nebo některých vřeckovýtrusých hub. Používá se ve farmacii, pěstitelství (jako prostředek proti plísním a houbám u skleníkových rostlin) a v kosmetickém průmyslu (převážně jako aroma a konzervační činidlo). Má antibiotický účinek, zabraňuje růstu nechtěné mikroflóry a hub v produktu, ale má také deodorační schopnosti. Sodium usnate zpomaluje růst mikroorganismů na kůži, brání rozvoji infekčních ložisek a reguluje přílišné maštění pleti.
Komerční využití
- Tělová mléka
- Pleťové krémy
- Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt
- Složení kosmetiky click