- Úvodní strana close
- Akce
- Kosmetika
-
Péče o tělo -
Přípravky do koupele -
Tělová mléka, másla a oleje -
Tělová mýdla, krémy a masti -
Antiperspiranty a deodoranty -
Intimní hygiena -
Opalování -
Houbičky a příslušenství -
Strie a celulitida -
Holení -
Repelenty -
Masážní přístroje a přípravky -
Výživa a hydratace pokožky -
Tělové balzámy a spreje -
Tělový peeling -
Speciální péče o tělo
-
-
Péče o vlasy -
Péče o pleť -
Aromaterapie -
Péče o ruce -
Dětská kosmetika -
Péče o rty -
Dekorativní kosmetika -
Ústní hygiena -
Pánská kosmetika -
Péče o oči -
Péče o nohy -
Péče o uši
-
- Doplňky stravy
- Potraviny
- Bylinné tinktury
- Nápoje
- Mateřství
- Domácnost
- Ekodrogerie
- Podle účelu
- Záruka kvality
- Magazín
Sodium tartrate
Sodium tartrate neboli Vinan sodný je bílá krystalická látka, která se získává z kyseliny vinné. Používá se v potravinářství jako zvýrazňovač chuti. V kosmetice funguje jako emulgátor.
Datum publikace 03.07.2022
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, stabilizátor
Složka též známá jako:
Vinan sodný, E 335, Vinan monosodný
Popis složky
Sodium tartrate se získává z kyseliny vinné, která se přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce, zejména v hroznech, banánech a citrusech. Přidává se do pečiva jako antioxidant a zvýrazňovač kyselé chuti. V potravinářství je znám pod názvem E 335. V kosmetice se Sodium tartrate funguje jako emulgátor, stabilizátor a regulátor pH, působí jako antioxidant. Kyselina vinná, z které se Sodium tartrate získává, se řadí mezi tzv. AHA kyseliny, které jsou nedílnou součástí výrobků péče o pleť a tělo. Zlepšuje tvorbu kolagenu, napomáhá přirozenému procesu odlupování starých kožních buněk a vyhlazuje jemné vrásky.
Komerční využití
- Anti-age produkty
- Repelenty
- Potravinářství
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt
- Složení kosmetiky click