Sodium tartrate

Sodium tartrate neboli Vinan sodný je bílá krystalická látka, která se získává z kyseliny vinné. Používá se v potravinářství jako zvýrazňovač chuti. V kosmetice funguje jako emulgátor.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, stabilizátor
Složka též známá jako:
Vinan sodný, E 335, Vinan monosodný

Popis složky

Sodium tartrate se získává z kyseliny vinné, která se přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce, zejména v hroznech, banánech a citrusech. Přidává se do pečiva jako antioxidant a zvýrazňovač kyselé chuti. V potravinářství je znám pod názvem E 335. V kosmetice se Sodium tartrate funguje jako emulgátor, stabilizátor a regulátor pH, působí jako antioxidant. Kyselina vinná, z které se Sodium tartrate získává, se řadí mezi tzv. AHA kyseliny, které jsou nedílnou součástí výrobků péče o pleť a tělo. Zlepšuje tvorbu kolagenu, napomáhá přirozenému procesu odlupování starých kožních buněk a vyhlazuje jemné vrásky.

Komerční využití

  • Anti-age produkty
  • Repelenty
  • Potravinářství
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie