Sodium Sulfite

Sodium sulfite je anorganická sodná sůl kyseliny siřičité. Jde o bezpečnou látku, která se hojně využívá v kosmetickém průmyslu. Funguje jako konzervant, stabilizátor a antioxidant.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant, stabilizátor
Složka též známá jako:
Sodium sulfite

Popis složky

Sodium sulfite se vyskytuje ve formě bílého rozpustného prášku. Jde o siřičitan sodný, jinak se ale můžeme setkat i s látkou disodium sulfite, která má stejné vlastnosti jako sodium sulfite. V kosmetice se používá především jako konzervant, stabilizátor a antioxidant, chrání tak před oxidací, ztrátou barvy, udržuje tedy čerstvost přípravku, čímž prodlužuje jeho životnost. V množství, v jakém se vyskytuje v kosmetických přípravcích, nepředstavuje žádné nebezpečí pro zdraví.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie