Sodium Stearoyl Glutamate

Účinek:
Sodium stearoyl glutamate je organická sloučenina sodíku a dalších kyselin. Jde o zcela bezpečnou látku, která je povolena v přírodní a BIO kosmetice. Najdeme ji zejména v tělové kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Disodium Stearoyl Glutamate

Popis složky

Sodium stearoyl glutamate patří mezi deriváty přírodních látek. Jedná se o sloučeninu sodíku, kyseliny stearové a solí kyseliny glutamové. Přírodní kosmetika ho využívá zejména jako pleťový a vlasový kondicionér. Vlasy hydratuje, uhlazuje a zanechává je lépe rozčesatelné. Pleť zvláčňuje a dodává ji svěží vzhled. Také může fungovat jako emulgátor.

Komerční využití

  • Krémy na ruce
  • Dětské krémy
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie