Sodium Stearate

Účinek:
Sodium Stearate je látka patřící do skupiny přírodních derivátů. Přesně se jedná o sůl kyseliny stearové, která se v přírodě vyskytuje v přirozených tucích. Funguje jako stabilizátor a podporuje hydrataci.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Stabilizátor
Složka též známá jako:
Stearát Sodný, Sodium Salt, Octadecanoic acid, sodium octadecanoate

Popis složky

Sodium Stearate je látka, která patří do skupiny přírodních derivátů. Jedná se o sůl kyseliny stearové, která se v přírodě vyskytuje v přirozených tucích. Může mít živočišnou i rostlinou formu. Používá se jak v potravinářství, tak kosmetickém průmyslu. Přírodní kosmetika používá pouze variantu rostlinou, která se získává z kokosového či palmového oleje Tam funguje jako stabilizátor a emulgátor. Zlepšuje konzistenci produktu a soudržnost ostatních složek. Má hydratační vlastnosti a prodlužuje dobu spotřeby produktu. Jde o zcela bezpečnou látku pro lidské zdraví.

Komerční využití

  • Dekorativní kosmetika
  • Tělová mléka
  • Mýdla
  • Deodoranty
  • Pleťové masky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie