Sodium Salicylate

Sodium salicylate je sodnou solí kyseliny salicylové, která se vyskytuje v podobě bílého prášku a je zcela bez zápachu. Funguje zejména v kosmetickém průmyslu jako konzervant.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrálně chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
Sodium salt, Alysine, Ardall, Natrium salicylate

Popis složky

Sodium salicylate se získává z fenoxidu sodného a z oxidu uhličitého za pomoci velkého tlaku při vysoké teplotě. V medicíně ho najdeme jako kvalitní analgetikum a jako lék proti horečce nahrazuje aspirin apod. Kyselina salicylová, její soli a estery se také využívají také v kosmetickém průmyslu. Jsou součástí hydratačních krémů, šamponů nebo produktů na opalování. Kromě toho, že salicylát sodný působí jako konzervant a denaturační činidlo, má v kosmetice také antimikrobiální a protizánětlivé účinky.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové krémy
  • Opalovací kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie