Sodium propylparaben

Sodium propylparaben je sodná sůl derivovaná z kyseliny p-hydroxybenzoové a vyrábí se pouze syntetickou cestou. V kosmetickém průmyslu má velmi silné protiplísňové a antibakteriální účinky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
4-hydroxybenzoic acid propyl ester sodium salt, E 216, Propylparahydroxybenzoát

Popis složky

Sodium Propylparaben je syntetická látka. Jedná se o sodnou sůl derivovanou z kyseliny p-hydroxybenzoové. Funguje jako konzervační činidlo ve farmacii, potravinářství a také kosmetice. Do těla se dobře vstřebává, ale neukládá se. Může dráždit pokožku a oči, či způsobit alergickou reakci. Patří mezi 20 nejčastějších alergenů. Je toxický pro životní prostředí.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Pleťové krémy
  • Farmacie
  • Potravinářství
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie