Sodium polyaspartate

Účinek:
Sodium polyaspartate je kondenzační polymer na bázi aminokyseliny kyseliny asparagové. Funguje zejména jako kondicionér nebo zvlhčovadlo. Mimo to má antistatický účinek.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrálně chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Kondicionér
Složka též známá jako:
Polyaspartát sodný

Popis složky

Sodium polyaspartate je kondenzační polymer na bázi aminokyseliny kyseliny asparagové. Polymerace kyseliny asparagové spočívá v zahřátí na teplotu 180 °C. Následně se vzniklý polymer míchá ve vodě s hydroxidem sodným, čímž vznikne látka polyaspartát sodný. Jde o tekutinu temně jantarové barvy, rozpustnou ve vodě. Používá se v zemědělství, do lepidel a v kosmetice je součástí hygienických potřeb (dámské vložky, dětské plenky). Funguje jako kondicionér, zvlhčovadlo a povrchově aktivní látka.

Komerční využití

  • Dámské vložky
  • Dětské pleny
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie