Sodium Polyacrylate

Účinek:
Sodium Polyacrylate je sodná sůl kyseliny polyakrylové, řadí se do skupiny akrylátových kopolymerů. Nejčastěji se s ním setkáme v dětských či dámských hygienických potřebách. Funguje jako emulgátor a absorbér vody.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Polyakrylát sodný

Popis složky

Sodium Polyacrylate patří do skupiny akrylátových látek. Jedná se o syntetickou složku – ropný derivát (sodnou sůl kyseliny polyakrylové). Vyskytuje se ve formě jemného světlého prášku, rozpustného ve vodě. V kosmetice se používá jako emulgátor, umí na sebe vázat velké množství vody a vytváří gelové konzistence. Z toho důvodu je součástí savých vnitřků dámských vložek, tampónů nebo dětských plínek. Při použití v dětských plenkách je považován za bezpečný a nezpůsobuje žádné podráždění. Naopak u tampónů je spojován s možností tzv. Toxického šoku“. Mimo jiné produkt zahušťuje a dělá ho lépe roztíratelný, zvyšuje vodnou složku produktu.

Komerční využití

  • Dámské vložky
  • Tampóny
  • Dětské pleny
  • Tělové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie