Sodium phytate

Účinek:
Sodium phytate neboli Fytát sodný se získává nejčastěji z rostlinných otrub, má antioxidační účinky a zvyšuje konzervační účinky produktu. V kosmetice se s ním setkáme nejčastěji v opalovací kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antioxidant
Složka též známá jako:
Fytát sodný, Hexakis (Dihydrogen Phosphate) Hexasodium Salt Myo-Inositol, Phytic Acid, Sodium Salt, Sodium Salt Phytic Acid, Inositol Hexaphosphate Sodium Salt, Phytic Acid Sodium Salt, Sodium Inositol Hexaphosphate

Popis složky

Sodium Phytate je sodná sůl kyseliny fytové. Jde o chelační činidlo přírodního původu, odvozené od otrub nejčastěji z rýže, pšenice nebo kukuřice. Najdeme ho ve formě tmavé kapaliny nebo světlého prášku. Často se používá jako náhrada EDTA. Umí na sebe vázat kovové kationty, jako je vápník, hořčík či železo a využívá je ke zvýšení antimikrobiálních vlastností. Zlepšuje stabilitu produktu a prodlužuje dobu spotřeby. Má antioxidační vlastnosti, napomáhá bojovat proti volným radikálům, zpomaluje stárnutí pokožky, z toho důvodu bývá často použit v anti-age krémech. Fytát sodný je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, která je vhodná i pro osoby s citlivou a alergickou pletí.

Komerční využití

  • Anti-age produkty
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Zubní pasty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie