Sodium Palm Kernelate

Sodium Palm Kernelate je sodná sůl směsi mastných kyselin obsažených v palmovém oleji. Používá se zejména při výrobě mýdel, jelikož má antibakteriální účinky. Funguje také jako emulgátor.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antibakteriální účinek
Složka též známá jako:
Sodná sůl palmového oleje

Popis složky

Sodium Palm Kernelate je látka patří do skupiny přírodních derivátů. Jedná se o sodnou sůl směsi mastných kyselin, které jsou obsažené v palmovém oleji. Vzniká tzv. zmýdelněným neboli přidáním vodného roztoku hydroxidu sodného. Mimo jiné má výrazné antimikrobiální a čistící účinky, funguje též jako povrchově aktivní látka a emulgátor. V kosmetickém průmyslu bývá nejčastěji součástí mýdel. Pokožku navíc nevysušuje, naopak působí jako pleťový kondicionér. Jedná se o bezpečnou látku, dobře biologicky odbouratelnou.

Komerční využití

  • Mýdla
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie