Sodium Olivate

Účinek:
Sodium Olivate se v kosmetice používá jako emulgační činidlo, které snižuje povrchové napětí látek, pro změnu hustoty tekutých kosmetických výrobků. Pomáhá smíchat vodu s olejem a špínou tak, aby se daly snadno opláchnout.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Fatty Acids, Olive Oil, Sodium Salts, Fatty Acids, Olive-Oil, Sodium Salts, Olive Oil Sodium Salts Fatty Acids, Sodium Salts Fatty Acids, Olive Oil, Olivát sodný

Popis složky

Sodium Olivate je sodná sůl mastných kyselin odvozených z olivového oleje, vzniká jeho zmýdelněním. Používá se jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit normálně nesmísitelné látky, jako je nejčastěji voda a olej. Funguje také jako emulgátor, používá se ke změně hustoty kapalných složek produktu. Také napomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány. Sodium Olivate je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka, dobře odbouratelná v přírodě.

Komerční využití

  • Tuhá mýdla
  • Šampony
  • Čisticí pleťové produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie