Sodium myristoyl sarcosinate

Účinek:
Lauroyl sarcosinát sodný zlepšuje stabilitu pěny a poskytuje smetanový nádech. Je odvozen od přirozeně se vyskytující mastné kyseliny a aminokyseliny. Jemně čistí a také skvěle zahušťuje.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Tenzid
Složka též známá jako:
Sodium salt, N-dodecanoylsarcosine sodium salt, Sodium n-lauroyl sarcosinate

Popis složky

Sodium Lauroyl Sarcosinate je látka patřící do skupiny přírodních derivátů, která se vyrábí z mastných kyselin odvozených z kokosového oleje a syntetických aminokyselin. Vyskytuje se ve formě světlého prášku, rozpustného ve vodě. V kosmetice funguje především jako jemný tenzid, který zlepšuje mycí schopnosti produktu, aniž by vysušoval pokožku. Může být použit i jako emulgátor, přípravku dodává příjemnou a lépe roztíratelnou konzistenci. Zlepšuje soudržnost ostatních látek. Stabilizuje pěnu a má antistatické účinky.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pěny do koupele
  • Krémy
  • Zubní pasty
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie