Sodium Myristate

Sodium myristate je přírodní derivát, sůl kyseliny myristové, která se vyskytuje ve formě jemného bílého prášku. V kosmetickém průmyslu se používá jako emulgátor a povrchově aktivní látka.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Tetradecanoic acid, Sodium salt, Tetradecanoic acid, sodium salt, tetradekanonát sodný, myristát sodný

Popis složky

Sodium myristate je látka patřící do skupiny přírodních derivátů, přesněji se jedná o sůl kyseliny myristové, která je ve formě světlého jemného prášku. Kyselina myristová je nasycená kyselina přirozeně se vyskytující v přírodě, například v rostlinných olejích (kokosový olej). Lze však vyrábět i synteticky nebo z živočišných tuků, v takovém případě není vhodný pro vegany. V certifikované přírodní kosmetice se používá pouze jeho přírodní varianta z rostlinných zdrojů. Funguje jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Zlepšuje čistící schopnosti produktu a soudržnost jednotlivých složek. Jedná se o bezpečnou a nesenzibilující látku, na rozdíl od jeho syntetické varianty, která naopak může způsobit u citlivějších jedinců lehké podráždění očí či pokožky.

Komerční využití

  • Tělová kosmetika
  • Vlasová kosmetika
  • Tuhá mýdla
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie