Sodium palmate

Účinek:
Palmát sodný je sodná sůl mastných kyselin palmového oleje. Získává se zmýdelněním palmového oleje a používá se jako mýdlo a jako detergentní látka. V kosmetice funguje zejména jako emulgátor.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Sodium Palmate

Popis složky

Sodium palmate je látka, která patří do skupiny přírodních derivátů. Přesněji se jedná o povrchově aktivní látku, která vzniká zmýdelněním palmového oleje. Zlepšuje čistící vlastnosti produktu, napomáhá smísit dvě normálně nemísitelné látky jako je voda a olej. Podporuje pěnivost produktu. Nejčastěji je součástí šampónů, mýdel, čistících a sprchových produktů. Sodium palmate je povolen i v přírodní certifikované kosmetice, v tomto případě se velmi dbá na původ palmového oleje.

Komerční využití

  • Šampony
  • Mýdla
  • Sprchové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie