Sodium Lauryl Sulfoacetate

Sodium lauryl sulfoacetate je mírný tenzid, který splňuje podmínky pro výrobu přírodní kosmetiky. Jde o bezpečnou látku, která je povolena v přírodní kosmetice. Najdeme ho např.v šamponech nebo zubních pastách.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
SLSA, lauryl sulfoacetát sodný, Dodecyl sodium sulfoacetate, Dodecyl ester, S-sodium salt, Sodium Salt Sulfoacetic Acid, 1-Dodecyl Ester

Popis složky

Sodium Lauryl Sulfoacetate zkráceně SLSA je organická sůl charakteristická svou sladce příjemnou vůní. Vyskytuje se ve formě světlého prášku nebo vloček. Funguje jako mírný tenzid, který splňuje podmínky pro výrobu přírodní a bio kosmetiky. Vyrábí se buď z kokosového nebo palmového oleje. Funguje jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Navíc napomáhá jiným složkám lépe se dostat do pokožky. Napomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány. Zvyšuje pěnící schopnosti produktu. Používá se i v dětské kosmetice.

Komerční využití

  • Šampony
  • Tekutá mýdla
  • Pěny do koupele
  • Zubní pasty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie