Sodium malate

Účinek:
Sodium malate vyrovnává tón pleti, dodává jí jas, hydratuje, pomáhá udržovat ve výrobku zdravou hodnotu pH. Jde o zcela bezpečnou látku, která se může používat i v přírodní a BIO kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antioxidant
Složka též známá jako:
jablečnan sodný, E350

Popis složky

Sodium malate neboli jablečnan sodný je sodná sůl, která se získává derivací hydroxidu sodného a kyseliny jablečné. V kosmetice se používá jako prostředek s peelingovým účinkem, omlazuje pokožku a působí jako antioxidant. Sodium malate změkčuje a vyhlazuje pleť, kromě toho má emulgační schopnosti a působí jako povrchově aktivní látka. Přidává se do výrobků vlasové péče a osobní hygieny, pro ošetření nehtů, do tělových mlék a krémů, anti-agingové péče, výrobků proti akné. Sodium malate je velmi dobře snášen i citlivou pokožkou, je vhodný při vegany. Je povolený v certifikované bio kosmetice.

Komerční využití

  • Šampony
  • Tělové krémy
  • Anti-age krémy
  • Krémy proti akné
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie