Sirup z agáve

Kvalita:
Vhodný i pro:
Sirup z agáve je sladidlo s oblibou užívané místo řepného cukru. Pro svůj velmi nízký glykemický index nezatěžuje slinivku, je vhodný pro diabetiky i ty, kteří se klasickým cukrům či cukrovým produktům vyhýbají obloukem.

Nutriční vlastnosti sirupu z agáve

Agávový sirup obsahuje mimořádně velký podíl fruktózy na úkor glukózy a sacharózy. Protože k trávení fruktózy není třeba inzulinu, konzumace sirupu šetří slinivku a lze ji doporučit i diabetikům. Výhodou sirupu z agáve je vysoká sladivost a neutrální chuť, která (třeba na rozdíl od medu) nemění aroma slazeného pokrmu. Nadměrná konzumace fruktózy může zatěžovat játra, sirup proto (stejně jako jiná sladidla) konzumujte v rozumné míře.

Popis

I když se agáve tváří jako kaktus, ve skutečnosti patří do rodiny k liliím a chřestu. V tropických a subtropických oblastech obou Amerik najdeme velké množství druhů agáve. Všechny mají mohutné, tučné a ostnité listy, v nichž rostlina v horkém a suchém podnebí ukládá velké množství vody. Agáve roste velmi pomalu a jenom jednou kvete. Jakmile semena dozrají, rostlina odumře. Lýko se tradičně užívá k výrobě sisalových provazů, listy k pálení tequily a mezcalu.

Oblíbené alternativní sladidlo
Vhodná náhrada především za řepný cukr.
Vysoká sladivost
Stačí několik kapek.
Neutrální chuť
Na rozdíl od medu aj. sladidel nemá vlastní výraznější aroma.
Nízký glykemický index
Šetří slinivku, hodí se i pro diabetiky.

Zpracování sirupu

Agáve se pěstují na plantážích. Z listů se vylisuje šťáva a zpracuje podobně jako sirup z domácího ovoce.

Dodavatel Agáve Sirupu Naturalis

Náš sirup pochází z mexických agáve pěstovaných v režimu ekologického zemědělství. BIO kvalitu dokládají mezinárodně uznávané certifikáty. Důsledné testování jakosti je samozřejmou součástí výrobního procesu.
Mapa Mexika

Certifikáty a ocenění

Balení

Sirup z mexické agáve dodáváme ve 300ml nerozbitné lahvi speciálně určené pro bio potraviny. Balíme v české certifikované balírně pod přísnou hygienickou kontrolou. Vlastnosti obalu a způsob plnění vylučují jakékoliv znehodnocení produktu.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1672 kJ / 400 kcal
Tuky 0,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 99,3 g
z toho cukry 96,5 g
Bílkoviny 0,1 g
Sůl 0 g

Jedinečné vlastnosti Agáve Sirupu Naturalis

Nejvyšší kvalita
Bio certifikace banánů a celého zpracovatelského procesu.
Vhodný pro celiaky
Neobsahuje žádné kontroverzní látky.
Výborná chuť
Kvalitní surovina a pečlivé zpracování zaručuje skvělý chuťový zážitek.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace