Zinc PCA

Účinek:
Zinek PCA se nejčastěji používá jako přísada do krémů, tekutin, vody na obličej, šamponů, vody na vlasy, pro použití v deodoranty a dalších produktů s deodorizační funkcí. Má antibakteriální účinky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antibakteriální účinek
Složka též známá jako:
Zinc salt, Zinc salt PCA

Popis složky

Zinc PCA je syntetická látka, která se však přirozeně vyskytuje i v pokožce, kde má za úkol udržovat její přirozenou vlhkost. Je rozpustná ve vodě či alkoholu, v tucích je však nerozpustná. Zinc PCA má například adstringentní a antibakteriální účinky a pomáhá regulovat produkci mazu, a z tohoto důvodu se přidává do kosmetických produktů určených pro mastnou nebo problematickou pleť. Pomáhá také pokožce s seboroickou dermatitidou, jelikož podporuje její hydrataci a pružnost.

Komerční využití

  • Opalovací kosmetika
  • Šampony
  • Masky na vlasy
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie