Zinc ricinoleate

Účinek:
Zinc ricinoleate je zinkovou solí kyseliny ricinoleové, která se získává z ricinového oleje. V kosmetickém průmyslu ho najdeme především v deodorantech, kde má zklidňující účinky na pokožku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Absorbér zápachu
Složka též známá jako:
Ricinoleát zinečnatý, zinkové mýdlo, zinc salt

Popis složky

Zinc ricinoleate patří mezi deriváty přírodních látek, jedná se o zinkovou sůl kyseliny ricinoleové. V přírodní kosmetice se používá hlavně pro své deodorační účinky. Bývá použit v deodorantech a krémech na nohy. Napomáhá absorbovat nepříjemný zápach a zabraňuje tvorbě bakterií, které ho způsobují. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku. Pouze není vhodný k inhalaci ve velmi vysokých koncentracích, kdy může dráždit dýchací systém.

Komerční využití

  • Deodoranty
  • Krémy na nohy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie