Sodium Cocoyl Glutamate

Účinek:
Sodium Cocoyl Glutamate je jemná povrchově aktivní látka. Jde o přírodní derivát vyráběný z mastných kyselin kokosového oleje a aminokyseliny kyseliny glutamové. Nejčastěji ji najdeme ve vlasové kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Změkčovač
Složka též známá jako:
Sodium Cocoyl Glutamate

Popis složky

Sodium Cocoyl Glutamate je přírodní látka, neboli tenzid, který pomáhá spojit vodní a olejovou složku. Díky tomu pomáhá odstraňovat špínu a v přírodní kosmetice nahrazuje funkci sulfátů. Funguje také jako změkčovač příliš tvrdé vody. Díky tomu je vhodný i pro citlivou pokožku, nedráždí a zbytečně nevysušuje. Vyrábí se nejčastěji z kokosového oleje. Najdeme ho v šamponech, ve sprchových nebo čistících pleťových gelích. Najít ho můžete i v přírodních zubních pastách. .

Komerční využití

  • Šampony
  • Sprchové gely
  • Pleťové krémy
  • Zubní pasty
  • Odličovače
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie