Sodium Cocoate

Kokoát sodný je sodná sůl mastných kyselin kokosového oleje. Je získáván saponifikací kokosového oleje a používá se jako mýdlo a detergentní látka. Nejčastěji se s ním setkáme v tuhých mýdlech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Coconut Oil Sodium Salts Fatty Acids, Sodium Salts Fatty Acids, Coconut Oil, Saponified Coconut Oil, Kokoát sodný

Popis složky

Sodium Cocoate je povrchově aktivní látka přírodního původu. Používá se jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Má vlastnost mísit dohromady dvě normálně nemísitelné látky, jako je olej a voda. Podporuje pěnivost produktu. Používá se proto hlavně v šamponech, tekutých mýdlech, pěnách na holení, pleťových čisticích prostředcích a dalších. Také jako emulgátor napomáhá vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány. Používá se v přírodní kosmetice. Ve velmi výjimečných případech může mírně dráždit kůži a oči.

Komerční využití

  • Šampony
  • Mýdla
  • Pěny na holení
  • Pleťové čisticí produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie