Sodium coco sulfate

Účinek:
Sodium coco sulfát je přírodní alternativa k natrium-lauryl-sulfátu, nicméně je však méně dráždivý. Podporuje pěnivost v kosmetických produktech a využívá se především pro výrobu šamponů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, pěnidlo
Složka též známá jako:
SCS, kokosulfát sodný

Popis složky

Sodium Coco-Sulfate je povrchově aktivní látka odvozená od kokosového oleje. Vyrábí se stejným postupem jako sodium lauryl sulfate (SLS), jde však o mírnější a bezpečnější látku než dráždivé sulfáty, jako je SLS a SLES. Certifikovaná přírodní kosmetika má povolené ho používat. Používá se především jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Má vlastnost mísit dohromady dvě normálně nemísitelné látky, jako je olej a voda. Skvěle pění, proto se používá hlavně v šamponech, tekutých mýdlech, pleťových čisticích prostředcích a dalších produktech. Používá se i do dětské kosmetiky.

Komerční využití

  • Šampony
  • Sprchové gely
  • Mýdla na ruce
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie