Sodium Citrate

Účinek:
Citrát sodný najdeme nejčastěji ve složení šamponů, kondicionérů, čisticí i pečující pleťové kosmetiky apod. Funguje jako emulgátor a používá se také v potravinářství. Snižuje pH emulzí.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Snižuje pH
Složka též známá jako:
citrát sodný, Trisodium salt citric acid, Monosodium salt, E331

Popis složky

Sodium Citrate je sůl kyseliny citronové. Jde o přírodní derivát ve formě krystalického prášku. Používá se v kosmetickém, potravinářském i lékárenském průmyslu. V potravinách se označuje jako E331. V kosmetice se používá se hlavně k vyrovnání pH výrobků. Má specifické citrusové aroma, tedy funguje i jako parfemace nebo k zamaskování základního zápachu. Má také antioxidační vlastnosti. Citrát sodný je v malých koncentracích naprosto bezpečný a nesenzibilující, je vhodný pro osoby s citlivou pokožku a děti. Můžete se s ním setkat ve složení šampónů, kondicionérů, pleťových přípravků a dalších.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie