Sodium Cetearyl Sulfate

Účinek:
Sodium Cetearyl Sulfate se používá jako povrchově aktivní činidlo (pěnidlo) a emulgátor ve výrobcích pro péči o vlasy a osobní hygienu. Najdeme ho nejčastěji například v kondicionérech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Cetearyl sulfát sodný, Sodium cetostearyl sulfate, Sodium cetyl/stearyl sulfate, Dehydag wax E

Popis složky

Cetearyl sulfát sodný patří do kategorie přírodních derivátů. Jedná o sodnou sůl vzniklou z cetyl sulfátu a stearyl sulfátu. Vyskytuje se ve formě světlého prášku, který funguje jako povrchově aktivní látka a jemný mycí tenzid. Zlepšuje mycí schopnosti produktu a funguje jako emulgátor. Pokožku skvěle hydratuje a zjemňuje. Cetearyl sulfát sodný je klasifikován jako bezpečná a nesenzibilující látka, kterou používá i certifikovaná přírodní kosmetika.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Kondicionéry
  • Řasenky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie