Sodium castorate

Účinek:
Sodium castorate v kosmetickém průmyslu funguje jako povrchově aktivní látka, mísí nemísitelné látky (olej a vodu), změkčovač a čisticí prostředek. Kromě toho zlepšuje konzistenci produktů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Sodium castorate

Popis složky

Sodium castorate je sůl mastných kyselin, odvozených z ricinového oleje. Ricinový olej je známý jako výchozí surovina pro více kosmetických složek kvůli schopnosti výborně hojit poraněnou a zanícenou pleť, ale také podporovat růst vlasů a řas. V kosmetice funguje jako emulgátor, změkčovač, čisticí prostředek a povrchově aktivní látka. Zlepšuje konzistenci výrobku, pomáhá posilovat vzájemnou návaznost obsažených složek a snižuje jejich povrchové napětí. Najdeme ho např. ve rtěnkách, šamponech, sprchových gelech a pěnách do koupele. Používá se i pro výrobu mýdel. Z hlediska zdravotní závadnosti je sodium castorate brán jako velmi jemná a dobře snášená látka bez zvýšených rizik.

Komerční využití

  • Šampony
  • Sprchové gely
  • Rtěnky
  • Pěny do koupele
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie