Sodium carrageenan

Účinek:
Sodium carrageenan je sodná sůl karagenanu. V kosmetickém průmyslu ho najdeme nejčastěji v zubních pastách, holicích krémech, šamponech, peelinzích, ale také výrobcích osobní a tělové péče.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zahušťovadlo
Složka též známá jako:
Carrageenan sodný

Popis složky

Karagenan je skupina lineárně sulfátových polysacharidů, které se získávají extrakcí z červených mořských řas. Jedná se o látku příbuznou agaru, která ale nemá schopnost tvořit pevný gel. V kosmetice funguje jako zahušťovadlo, želírující látka, filmotvorné činidlo, pojivo, stabilizátor emulze a antistatický prostředek. Zlepšuje vzájemnou vazbu použitých látek v produktu a zlepšuje upravitelnost vlasů. Sodium carrageenan najdeme v zubních pastách, holicích krémech, šamponech, peelinzích, ale také výrobcích osobní a tělové péče.

Komerční využití

  • Pleťová séra
  • Pleťové krémy
  • Pleťové masky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie